dinsdag 12 januari 2016

sneeuw storm

Tot nog toe zijn we erg gemats met het weer deze winter. In December was het ongekent warm voor December. Januari starte echter met bittere kou en inmiddels is de eerste sneeuw storm aangekomen.

Het begon vanmorgen te sneeuwen, stopte even maar nu zijn de hemel sluizen open gegaan. Gelukkig voor ons gaat het grootste deel ten noorden van ons langs. Maar we krijgen 5 tot 8 inches ( 12 tot 20 cm. Dus dat valt nog best mee.

Ik ging vanmorgen werken en daarna weer even een bezoekje aan de ER want ik heb een ontsteking van een van de wondjes. Die in mijn keizersneede wond. De hechtingen gingen er dus uit, spoelen en nu weer open laten zodat "vuil" er uit kan. pfffffm moedeloos van te worden..

Morgen zou ik in principe om 5 uur beginnen maar ik heb toch maar even geregeld dat iemand anders er om 5 uur is. Iemand die tegen over de store woont. Want vanavond en vanacht wordt de "grote hoop" sneeuw verwacht en mijn auto is een fijn carretje maar niet echt een rock in de sneeuw.

Ik woon 18 mile van mijn werk maar ik moet wel een berg over, over een weg die normal niet als eerste wordt schoongemaakt. Berg op valt meestal wel mee maar je moet ook weer naar beneden. Ook de weg waar wij wonen wordt als laatste schoongemaakt. Want ja wie woont daar nu he. De over buurman de buurman en wij..oh en 3 mile verder op nog wat huizen. Is uiteraard niet echt dicht bevolkt te noemen.

Ik kan ook om de berg heen rijden maar dat beteken 11 mile verder rijden en om 5 uur in de morgen is mijn ervaring is de wegen schoon plowen nog wel een problematische. Zeker ook omdat sommige wegen van de town zijn. Cooperstown, Milford, Middle field en Cherry vally en daar tussen weer door de county of de state. Niet elke town of county plowed even hard.
Je kan dus een stuk hebben dat netjes schoon is en dan weer een stuk bagger.

Dan is het ook een bos gebied. En het aantal herten dat zelf moord probeert te plegen elke dag is angst aanjagend. Die stomme beesten staan gewoon midden op de weg en denk maar niet dat ze hard weg rennen. En als ze al langs de weg staan dan rennnen ze de weg over als jij er aan komt. In plaats van veilig van de straat weg te lopen. Ze komen ook uit het niks de weg op springen.

Tot nog toe heb ik mazzal gehad. Kevin heeft de laatste paar jaar al 2 auto's de soep in gereden omdat een hert besloot zelfmoord te plegen met behulp van zijn auto.

En met die sneeuw zou je denken dat ze braaf beschutting van de bomen zoeken, maar niks Is minder waar. Voor je auto springen als jij niet kan remmen is favorite. Uitwijken is ook geen optie want je rijd of een boom in of je vliegt weet ik hoeveel meter naast de weg naar beneden. Vang rails, ja die zijn er wel...soms..
En als kom je alleen in de berm terecht, bijna altijd een greppel naast elke weg. Daar kom je dus ook never nooit niet meer uit op eigen kracht. Even bellen gaat het ook niet worden want je hebt geen telefoon bereik.

We hebben ook een nieuwe hype hier. Genaamd Powerball. Powerball is een lotterij. En omdat ie al een tijdje door niemand is gewonnen is het nu opgelopen tot 1,5 BILIOEN. Ja dat lees je goed. Bilioen met ene B. Gevolg is dat iedereen nu een ticket wil kopen. Ik kan op het werk iemand aan de lotto machine zetten om Powerball tickets uit te printen. Ongelooflijk. Het gesprek van de dag uiteraard. De groote lotto jackpot aller tijden... De trekking is morgen avond.. nou we zijn benieuwd. Ik doe ook mee, dat heet intergreren. Gokken is namelijk een liefhebberij hier.

5 opmerkingen:

  1. Geen sneeuwfoto's ??? !!!!!!
    Wat is dat nou? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik duim voor je voor de powerball trekking.
    Volgens mij heb je het wel verdiend om hem te winnen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Biljoen in de US is miljard in NL :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie hebben bijna net zoveelsneeuw als wij in Canada, en winter is nu werkelijk goed aan de gang.
    Fantastisch hoe je nu al weer bezig bent met werken en lekkere hapjes maken. Ik was na mijn operatie echt niet in staat om veel te doen - ik probeerde ook positief te zijn (wat vaak moeilijk is als je je zo belabberd voelt). In ieder geval wens ik je het allerbeste toe, en hoop dat ze chemo gauw achter de rug is.
    Mijn zoons auto had een botsing met een "moose", auto in de prak, maar zoonlief gelukkig niet gewond.
    Groetjes, Ida

    BeantwoordenVerwijderen