maandag 18 januari 2016

Sneeuw en koud en M&M

Zondag lekker uitslapen, nou geprobeert althans. De rest van de dag lekker wat in de keuken rommelen. Ik had zin in cinnamon rolls. Uiteraard ook de normale weekelijkse dingen als brood bakken, yoghurt maken etc.

Kevin had zaterdag een flinke crock pot vol beef stew gemaakt dus dinner was al klaar.

Shirley kwam in de middag langs. Onder weg hier naar toe had ze ook nog 2 andere bezoekers mee genomen. De M&M's.

Altijd leuk om ze weer even over de vloer te hebben. Shirley vond een foto van 2009 waar zij de M&M op schoot had. Inmiddels zijn ze ietsje groter geworden..



Na het eten vertrok Shirley en de drukte makers weer naar hun huis. Voor de avond was er sneeuw voor spelt. Lake effect sneeuw. Dat betekend dat de sneeuw vanaf de grote meren hier heen trekt. Wij wonen dan wel een mooi stukje van de grote meren vandaan maar de sneeuw bereikt on meestal toch wel.

De rit naar mijn werk vanmorgen om 4 uur was dan ook geen pretje. Ruim een uur over 23 mile. Het kan korter maar dan moet ik de berg over en dat zag ik echt niet zitten. De grote wegen waren niet eens schoon laat staan de back roads.

Zelfs op weg naar huis om 2 uur was nog een lastige rit. Dan moest ik ook nog even langs het ziekenhuis om bloed te prikken. Ik ben zo langzamerhand een spelden kussen.

Inmiddels sneeuwt het nog steeds en het einde van deze storm is ook nog niet nabij. We krijgen er nog een 20 tot 30 cm bij.

Hier thuis even naar de achtertuin gelopen. De pond is compleet bevroren. Niet zo verwondelijk met deze temperaturen. Zelfs Otsego lake is bijna dicht en dat is echt geen klein meertje

Zo ziet onze achtertuin er dus uit.



Jullie zullen het met 1 foto'tje moeten doen want het is vreselijk koud en het waait als een gek.

Achter het huis viel mijn oog op de sneeuw fence. Dat is ook iets wat wij in Nederland niet kennen uiteraard. Hier tussen het huis en de garage zit zo'n 4 meter tussen. Wat er dan gebeurd als het waait  en sneeuwt, dat de sneeuw opwaait richting het pad waar wij overheen moeten lopen. Naast ons huis loopt ook een kleine creek. Kevin zet elke winter een snow fence tussen het huis en de garage aan de west kant van het huis. De sneeuw waait dan tegen die fence aan en niet in een grote hoop op het loop pad.

Aan de rechterkant van dat oranje hek is de garage en aan de linker kant net buiten de foto staat het huis. Als je goed kijkt kun je zien dat de sneeuw tegen deze oranje fence waait. Tussen die containers en de boom achter in de foto is het loop pad.



Betekend niet dat we het pad niet besneeuwd maar voorkomt alleen dat er dus een meter sneeuw op het looppad bij elkaar waait. In de lente breekt hij dit oranje hek weer af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten