woensdag 25 juni 2014

oorlog aan de chipmuncks

We hebben hier nogal wat kleine dieren rond lopen. allerlei squirrel ( eekhoorns ) en dan hebbben we een sort mini eekhoorn, de chipmunk. Een life klein beestje. Iets groter dan een muis en lijkt wat op een eekhoorn.


 
Ze zijn brutal als de neten als het op eten aankomt. Zo had kevin een zak vogel voer. Hij had dit op de porch neergezet, klaar om de vogelvoeders te vullen. De chipmunks klimmen ook regelmatig in de vogelvoeders om eten te stelen. Kijk en dit gebeurd er dus als je het voer gewoon laat staan. Dan snabbelt de chippie gewoon een gat in de zak en voila eten.

 
Kijk de chippie op roof tocht
 
 
 
 
Kevin de zak opgeruimd en dan gaat chippie weer wat anders verzinnen. We hebben nog wat gedroogd corn over dat we stoken in de pellet stove. Dat heeft Kevin in een ton gedaan. Hij dacht dat het dan veilig was voor de beestjes.
Maar niks  is minder waar. Chippie roept waarshijnlijk de hulp in van grotere broer squirrel.
 
En dan krijg je dit...

 
Ze zijn er nog niet doorheen geknabbelt maar het duurt niet lang meer. Ook een kwaliteits ton van lek me vestje uiteraard. Kevin gaat op zoek naar een metalen ton.
 
Dit alles is nog tot daar aan toe.
Kevin houdt van tuinieren. Groente tomaten, kruiden. Je kan het niet bedenken of hij plant en zaait het. Zo ook zonnebloemen. Maar de zonnebloemen plantjes kwamen niet op en hij ging op onderzoek uit. En ja hoor. De zaadjes waren complete leeggevreten. Hij pissed uiteraard. Maar hij bedacht dat ie ze dan binnen kon zaaien en dan als de plantjes boven de grond kwam dan buiten planten.
 
Zo gezegd, zo gedaan. Na een 1,5 week waren het kleine plantjes en hij plant ze buiten. Dat was zaterdag. En nu...Tja de plantjes staan er nog, maar alle koppen zijn er uit gevreten..
 
 
Nu is het oorlog dat snap je. Inmiddels heeft  hij een live trap bij zijn vader opgehaald. Of het enig nut heeft betwijfel ik ten zeerste want we hebben niet 1 squirrel, mar ik zie er soms wel 4 tegelijk. Ook de chipmunk heeft de family en vrienden meegebracht, want ook daar zie ik er soms 3 tegelijk.
 
Ze lopen gewoon over de porch ook al zit jij er te lezen of zo. Bang zijn ze voor geen meter. De kitten vinden die squirrel ook geweldig uiteraard, maar dan om op te vreten. We hebben de kitten ook l een paar keer achter de chippies aan laten jagen maar die miniratten zijn veel te snel voor onze slome luie kitten.
 



1 opmerking:

  1. Grappig! We zien af en toe wangzakeekhoorns maar er zijn er niet zoveel. Teveel katten en auto's hier denk ik. Eekhoorns hebben we wel veel maar die zijn natuurlijk stukken groter en sneller dan wangzakeekhoorns. :-)

    BeantwoordenVerwijderen