New York

New York

zaterdag 26 maart 2016

Zijn gangetje, nou ja zoiets dan

Het is weer de hoogste tijd voor een up date want ik heb de blog weer schaamteloos verwaarloost de laatste weken.

Maandag 2 weken geleden was ik aan het werk in mijn store. Rond 9 uur krijg ik een belletje van mijn baas. Hij wil weten waar mijn assistant manager is. Nou die heb ik deze week uitgeleend weet je nog? Oh ja.. hoezo, vraag ik,  heb je ergens mensen nodig, ik heb personeel zat hoor vertel ik hem. Nou nee I need you..Oh oke.. Nou hij gaat effe bellen met de store waar ik mijn rechter hand aan uitgeleend heb.

Half uur later belt ie terug. of ik naar store W kan komen.. Oh O dat klinkt niet goed en oh zo bekend. Dit is mij namelijk wel eens eerder overkomen. Ik ben een soort problem oplos manager in dit bedrijf. Een store in de shit, bel Antonia.

Dus ik ga er heen en ja in die store is het bal. Zijn woorden toen  ik binnen kwam, welcome to your new home.. Manager ontslagen op staande voet. Wat mij dan toch verbaasd want die manager heb ik ooit 9 jaar geleden aangenomen en getraint en  tot op heden was hij een goede manager. Althans dat dachten we.

Betekend dus dat ik nu 2 stores run. Gelukkig is mijn rechter hand een grote hulp en die runt mijn oude store voor de most part. Er wordt hard aan een oplossing gewerkt.

Dan fridag had ik chemo. En deze kwam flink aan. Ze worden per chemo zwaarder. Ik hang meer boven het toilet dan dat ik iets anders doe.

Maandag toch maar naar mijn werk. Ik zou wel zien waar het eindigde.
Dan begaf mijn trouwe gele auto het ook nog eens en die auto is done. Dus moest ik maandag ook nog eens op zoek naar een andere auto.

Hier in de US is het heel gebruikelijk om een auto op betaling te kopen maar daar wil ik niks van weten. Dus op zoek naar iets betrouwbaars dat ook nog eens in mijn cash budget valt. Een budget dat ook eigenlijk voor heel andere dingen was bedoelt. Maar dat schijnt de story of mij life te zijn.

Gelukkig loop ik tegen een auto aan van een leraar van de school in het dorp waar ik werk. De auto gaat naar de plaatstelijke garage die hem nakijkt en mij verzekerd dat de motor and transmission dik in orde zijn.

We betalen de auto en dan moet ie geregisteerd worden. Mijn rijbewijs heeft nog de oude immigratie expiration date on it en die konden ze niet gebruiken. BS uiteraard want mijn rijbewijs is gewoon geldig en 2 maanden geleden was ik bij dezelfde DMV met het zelfde rijbewijs om mijn registratie te verlengen en toen had dezelfde lady er geen problem mee. Nou dan zetten we de auto toch op Kevins naam. maar omdat ik al de achterkant van de titel had getekend kon dit dus niet.

Dus gaan kevin en ik samen naar de DMV die open zou zijn tot 6.45pm volgens internet. Kevin vertrekt een uur eerder van zijn werk om er om 6 uur te zijn en dan blijkt de deur gesloten te zijn en de DMV om 4.45 al gesloten te zijn.GRRRRR
Fridag gaat kevin 2 uur later naar zijn werk om het nog eens te proberen en weer lukt het niet want ik heb de title getekend en nu kunnen we die auto niet in zijn naam zetten. De oude eigenaar moet nu een nieuwe titel aan vragen. De naam door strepen mag namelijk niet. Je zou er moord neigingen van krijgen geloof mij.

Dus via internet hebben we nu een nieuwe titel aangevraagd die de oude eigenaar dan hopelijk snel ontvangt. Hij werkte overigens goed mee.

Ik heb dus een Chevy trailblazer gekocht. die er zo uit ziet.

 Stoer he.. nou ja voor Nederlandse begrippen dan, hier is het gewoon een kleine SUV. Hij is ver van nieuw en heeft wat roest aan de achter klep. Maar dat is hier in NY state natuurlijk nogal snel met al dat zout. Het gaat mij in elk geval de berg op helpen voortaan. Ondanks dat ik mijn aveo een fijne auto vond is ie waard niks in de sneeuw.  Hij is ook wat ouder dan mijn auto was. Maar goed het is niet anders. Ik heb ziekenhuis rekeningen die elke imagination te boven gaan. En ik ga mij dus neit in de schulden steken voor een auto.

Omdat ik echt niet zonder auto kan heb ik deze week die van Aleysha. Zij kan de auto van haar vriendje lenen die nog een tweede auto had. Zonder auto is niet ete doen. Ik ben op mijn werk in 1 store en moet dan naar de andere en zonder auto gaat dat wat lasting met 36 mile tussen de 2 stores. En als ik s'middag uitgeblust ben dan wil ik naar huis en zonder auto moet ik dan op Kevin wachten of aleysha of Shirley. Dat resulteerde deze week in 2 diensten van 6 am tot 6pm en dat houd ik niet vol. Ik kan veel maar dat dan weer niet. Buiten het feit dat dit dus mijn eerste week na chemo is wat altijd de beroerdste is. Dan begint deze week ook het bloed prik circus weer en moet ik tussen de bedrijven door ook nog effe naar het ziekenhuis. Maar na de komende week raak ik mijn oude store kwijt dus dan wordt het wat rustiger

Je zou ook denken dat ik inmiddels een top figuurtje zou krijgen want ik heb letterlijk van fridag tot deze fridag geen enkele maaltijd binnen weten te houden. Maar of de weegschaal is stuk of ik ben gewoon 1 kilo aangekomen. Vraag mij niet hoe...

In de nieuwe store ben ook al aan een hiring spre begonnen. Er wordt namelijk in die store gestolen bij het leven. En na 2 weken heb ik al een vrij goed idee van wie er allemaal op zeeer korte termijn gaan vertrekken. Ik kan beter tellen wie ik over ga houden.

Een van de medewerkers is ook nog eens het vriendje van een dochter andere college die in een oude store van mij werkt en hij heeft deze week al 2 schriftelijke waarschuwingen gehad en de eerst volgende betekend een JTB the. (Jas Tas Bali)
Die gooser heeft ook die dochter zwanger gemaakt en dat grietje heeft al 2 kinderen. Ze is ook al 22 jaar. Die kinderen is ze ook al weer kwijt geraakt. Wat mij overigens niet verbaasd.

Mij verbaasd inmiddels weinig meer.

En wat die gasten allemaal niet doen in de toko. Ongelooflijk. Een uitdrukking hier is " he is going to have a cow, als je iets erg rots tegen je baas moet vertellen. Nou bijna elke dag was ik aan de telefoon en mijn baas heeft vast een stal vol met Cows. En sommige mededelingen waren echt niet funny.
Er moet flink met de bezem door en daar ben ik dus volop mee bezig.

De nieuwe person die de oude manager nog net aangemonen had en er dus al 9 dagen werkt was gister al een no call no show. Ik hoop dat ie een vreselijk goed excuse heeft want anders is ook een JTB je. Rauwig ben ik er niet om want hij is dommer dan een doos stenen. Ik snap niet dat men hem aangenomen heeft.

Voordeel van al deze werk perikelen is wel dat ik deze week weinig tijd had om mezelf zielig te vinden. En dat gaat deze week niet anders worden.

In beide store heb ik inventory dus wie weet wat voor ellende daar uit voort komt. In mijn oude store ben ik niet bang maar de nieuwe houd ik mijn hart vast.

Morgen is het pasen en wij hebben maar 1 paas dag. Maandag is gewoon maandag.


3 opmerkingen:

 1. jeetje mineetje!! was een never ending story bij de Mac
  en jij hebt ook never a dull moment......
  blij dat je weer een stukje hebt geschreven en dat ik weer weet hoe het met je gaat ! houdoe uit Eindhoven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou zo te lezen verveel jij je geen minuut daar ;-)
  Leuk om weer een blog te lezen van je. Ik blijf trouw elke dag checken of er mensen nog een JTB'tje mochten.

  Hoe is het trouwens met Cal?

  Groetjes uit Krimpen aan den IJssel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is zo vermakelijk om te lezen hoe dat allemaal gaat
  op jouw werk en bij het kopen van een andere kopen.

  Groetjes uit Den Haag

  BeantwoordenVerwijderen