dinsdag 19 augustus 2014

in de ban van kidnapping

De afgelopen week waren we hier een paar dagen in de ban van een kinder kidnapping. 2 Amish meisjes uit Oswegatchie waren ontvoerd van de groente stand bij hun Eigen huis notabene.

Groot alarm, het was overall in het nieuws en uiteraard Amber alerts werden uitgegeven. Er was alleen een problem. De meisjes 12 en 7 waren beide Amish. Dat betekend helaas dat er geen foto's van de meisjes waren. Amish people mogen namelijk geen foto's nemen.

Een ander problem was dat de meisje niet voldoende engels spraken. later bleek echter dat het oudste meisje wel engels sprak.

Amish spreken met elkaar namelijk Pennsylvania Dutch. Dat klinkt dutch maar dat is het niet. Het is Duits met een accent. Wij gaan wel eens naar een Amish auccion en ik heb meerdere malen met ze gesproken. Ik kan het goed verstaan en ook wel spreken. Al is het een flink accent.

 Dus als er al geen foto's van de meisjes zijn, en je kleed ze "engels" zoals ze dat noemen dan herkent geen hond ze uiteraard. Op een gegeven moment kwam er wel een schets van het oudste meisje op TV.

Gelukkig zijn de meisjes inmiddles gevonden. Ze warden vrijgelaten 20 mile van hun huis en ze klopt bij het eerste het beste huis aan met de vraag of die hen naar huis wilde brengen.

De volgende dag warden de kidnappers gearresteerd. Een man en een vrouw. De meisje bleken sexueel misbruikt te zijn. Vrees dat die gasten voorlopig (lees vele Jaren) in de slammer kunnnen door brengen.

Ze houden hier namelijk niet zo van kinder ontvoerders en molesters.

Wat bezielt dergelijke mensen Man 39 en zijn 25 jarige vriendin. Denken die gasten nou echt dat ze daar mee weg komen of zo.. Ik bedoel, nog geen 24 uur na de vrijlating zaten die gasten in de bak. En hopelijk kunnen ze daar de komende 25 jaar van de gastvrijheid van NY state genieten.
En terecht moeten ze maar met de poten van kinderen afblijven.


3 opmerkingen:

  1. Geen excuus voor dieren- en kindermisbruikers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onmiddelijke doodstraf zou nog beter zijn vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een verhaal zeg. En wat verschrikkelijk voor die meisjes. Kom je toch
    nooit meer overheen. Echt heel zielig.

    BeantwoordenVerwijderen